Keteninitiatieven

Rensa heeft zich aangesloten bij het Urban Mining Collective initiatief met als doel nader te onderzoeken hoe een volgende stap in de circulaire economie eruit kan zien. Het Urban Mining Collective is een samenwerking van bedrijven in de bouwkolom en houdt zich bezig met het geschikt maken van grondstoffen en materialen uit slooppanden voor hergebruik.

In 2018  heeft Rensa een Urban mining werkgroep opgericht. Michel Baars heeft tijdens de infogroep het totale management van RFC meegenomen in het ontstaan en de voortgang van New Horizon. Er is deelgenomen aan de Provada , Building Holland, UMC heeft een congres georganiseerd Deliver19 waarbij alle grote vastgoed partijen van Nederland aanwezig waren. 

Rensa is inmiddels ook in gesprek met haar eigen leveranciers om naast producten ook afvalstromen (o.a. PP,PVC) te gaan omzetten in grondstoffen. Het aanbod “oogstpanden“ stijgt maandelijks. Rensa verwacht de UMC omzet in 2019 te verdubbelen. Parallel aan UMC gebruikt Rensa het GOP programma. Oude defecte onderdelen (o.a. uit ketels) worden hersteld en met een verlengde garantie teruggebracht op de markt. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst; plaats er een.

Keten initiatieven ten behoeve van CO2 prestatieladder

Het handboek van de CO2 prestatieladder schrijft bij 3.D.1. voor, dat de deelnemer een actieve deelname heeft aan minimaal één (sector of keten) initiatief op het gebied van CO2-reductie in de projectenportefeuille door middel van aantoonbare deelname in werkgroepen, het publiekelijk uitdragen van het initiatief en/of het aanleveren van informatie aan het initiatief.

Rensa participeert in de naastgenoemde keteninitiatieven.

Omdat het resultaat telt.