Rensa trainingen

De Rensa trainingen zijn opgezet om je verder te helpen met kennis over nieuwe toepassingen en ontwikkelingen van duurzame systemen.  Deze trainingen worden in samenwerking met fabrikanten opgezet. De trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Training

Zo staat het ervoor met de wettelijke CO certificering!

dinsdag 31 maart 2020 18:30-21:15

Locatie: Groningen

Op 28 mei 2019 heeft de Tweede Kamer een wetsvoorstel aangenomen om het werken aan gasverbrandingsinstallaties te reguleren, de wettelijke CO-certificeringsregeling. Door zowel de vakbekwaamheid van het bedrijf als van de monteurs te borgen moet het aantal CO-ongevallen en slachtoffers gaan dalen. Het meten en registreren van de rookgassen bij inbedrijfstellen van een gasketel is niet meer vrijblijvend. Er wordt
voorgeschreven dat je als bedrijf de afgeronde werkzaamheden en inbedrijfstelling meldt bij een certificerende instelling. Zo kan deze instelling steekproefsgewijs controles uitvoeren op de werkzaamheden van het installatiebedrijf.

Verholt geeft tijdens de training toelichting op het meten van rookgassen en de geschikte apparatuur. Burgerhout licht de juiste montage en materiaal- en systeemkeuze voor veilige rookgasafvoersystemen toe. Ook de actuele stand van zaken met betrekking tot de CO-certificeringsregeling, die vanaf 2020 van kracht is, wordt verder toegelicht.

Na de training weet je:
• De wettelijke eisen en richtlijnen mbt rookgasafvoersystemen.
• De juiste selectie van materialen en uitvoering van een rookgasafvoersysteem.
• Op de juiste manier afstellen van de ketels middels metingen.
• Wat de aandachtspunten zijn bij het meten van rookgassen in theorie en praktijk.

Programma
18.30 - 19.00 uur Ontvangst met koffie en thee
19.00 – 20.00 uur Keuze en installatie van het rookgasafvoersysteem
20.00 – 20.15 uur Korte pauze
20.15 – 21.15 uur Rookgasmeting als basis voor ketelafstelling

Locatie
31-03-2020: Rensa Servicebalie Groningen, Kieler Bocht 51 te Groningen

Er zijn nog 32 plek(ken) beschikbaar

voordat evenement begint

Te bekijken webinars

Ketelvervanging, wat is wijsheid?
De cv-ketel is aan vervanging toe en je wordt bestookt met vragen en aannames van jouw klant. Wat is wijsheid? Volledig aardgasloos, een tussenstap in de vorm van een hybride warmtepomp/ketel-combinatie, of gewoon één op één vervangen? Voor welk type woning is een warmtepomp een optie en wanneer is het raadzaam om een tussenstap te nemen, of even te wachten?

Klik hier om je aan te melden voor het webinar.

Help, mijn klant wil een warmtepomp?!
Adviseren, ontwerpen, uitvoeren en onderhouden van een warmtepompinstallatie. Ben jij er klaar voor? In dit webinar kan je een uur lang jouw kennis over warmtepomptechniek bijspijkeren.

Klik hier om het webinar terug te kijken.

Slim Servicen
Op het gebied van beheer en onderhoud van alle verwarmingstoestellen zijn volop nieuwe ontwikkelingen, die het onderhoud beter én effectiever maken. In dit webinar krijg je tips en tools om de inzet van monteurs effectiever te maken en het rendement van de installatie te verbeteren.

Klik hier om het webinar Slim Servicen terug te kijken.

Warmteterugwinning WTW
Ventilatie met mechanische toe-en afvoer met WTW (systeem D) wordt de nieuwe standaard in nieuwbouw. ​In dit webinar worden handvaten geboden voor berekening, ontwerp en uitvoering van ventilatiesystemen.

Klik hier om het webinar WTW terug te kijken.

Concentrisch
In dit webinar komt de praktische kant van de overstap van parallel naar concentrisch aan bod en bespreken we de ‘onterechte’ vooroordelen zoals veel te duur en lastig te monteren.

Klik hier om het webinar concentrisch terug te kijken.

Ventilatie
Specialisten van Rensa en Zehnder bespreken kansen en beperkingen van verschillende beschikbare ventilatiesystemen. Daarbij laten zij zien hoe je een gekozen systeem optimaal kunt laten presteren.

Klik hier om het webinar ventilatie terug te kijken.

 

Omdat het resultaat telt.